Tips en trucks voor de feestdagen

Bliss Yoga Studio - Tips en Trucks voor de feestdagen
  1. Begin elke dag met jezelf.? Doe bewust een paar lange en diepe ademhalingen, zoals we die doen aan het begin van de les. Neem waar hoe je je voelt. Neem de geluiden en de gedachten waar. En realiseer je: het enige dat is, ben ik! Ik, die lang en diep ademt.
  2. Kies eventueel een december meditatie voor 11 of 40 dagen. Doe je mee aan de Sadhana, dan zit je goed. Doe je niet mee, vraag dan aan je teacher om je te helpen een passende keuze te maken uit het enorme aanbod.
  3. Doe de oefening van dankbaarheid. Schrijf elke ochtend of avond, minstens 7 dingen op waar je dankbaar voor bent. Gebruik hiervoor een schrijfblok of boekje en lees regelmatig je aantekeningen.
  4. Schrijf op wat je dwarszit, waar je tegen aan loopt, of noteer het ‘te’-gedrag wat je bemerkt bij jezelf. Noteer de negatieve emotie(s) die daar bij horen. Zet achter die emoties een positieve emotie. En maak (kort) de situatie of het gedrag positief, schrijf dit ook op. Dit geeft je richting waar je naar toe wil.
  5. Chant of luister zo vaak je kan naar de 24ste Pauri van de Japji, geschreven door Guru Nanak, de eerste guru van de Sikhs. “Ant Na Siftee” is een krachtige mantra van verandering en transformatie voor jou en je hele familie.

Deze mantra breekt het karma van de familie. Er wordt van gezegd dat het tegenslagen afbreekt met de kracht van een donderslag en generaties beïnvloed. Je vind de mantra in verschillende uitvoeringen op Youtube, ITunes en Spotify.


Dit is mijn persoonlijke favoriet